Home » Cycling » De jacht naar mijn eigen wielerschoen

De jacht naar mijn eigen wielerschoen

Bij onze ploeg ligt de schoenkeuze bij ieder individueel in tegenstelling tot andere ploegen waarbij je wielerschoenen ontvangt, mag ik zelf op jacht naar mijn schoenen.

Aan het begin van dit jaar heb ik gekozen voor Bont schoenen, maar toch heb ik gekozen om mijn schoenen eigen te laten maken aan mijn voeten. Ik legde altijd al in mijn schoenen mijn eigen zooltjes, maar het is toch ideaal als je schoen helemaal voor je eigen voet is gemaakt. Dus ik heb contact opgenomen met Rocket7 en ik heb via de post het pakket gekregen om mijn eigen mallen te maken.

Het pakket

In het pakket zaten twee foam-dozen, waarin ik mijn voetafdruk maakte, zodat de aangepaste zolen konden worden gemaakt konden. Verder drie sokken, drie plasticzakken en drie zakken met als ware gips sokken.

Voorbereiding is het halve werk

Je ziet in Nederland deze schoenen niet vaak voorkomen daarom vind ik het ook al te leuk om jullie mee te nemen in het proces dat ik heb meegemaakt met het maken van deze schoenen. Zoals ik noemde had ik de ingrediënten gekregen en heb ik een skypeafspraak gemaakt met Rocket7. Mijn vriendin kreeg via Skype de uitleg hoe zij te werk moest gaan en tevens keken zij mee of het goed ging. Ook had ze een filmpje bekeken om inzicht te krijgen wat zij moest doen.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen

Make_your own cycling shoes rocket7

Gelukkig had je van alles drie stuks gekregen, want de eerste keer is het altijd nog voelen en kijken hoe het gaat. Ja ik had een halve sok aan en toen was het al hard. Dit is natuurlijk niet handig als je een hele schoen wil. De sok is daadwerkelijk een gipssok die geactiveerd wordt door het water. Na de eerste maal had ze nog één kant bij mijn linker- en rechter voet. Dus toen moest het in één keer goed gaan. Eenmaal de sok aan, is het een kwestie van tijd dat de sok is uitgehard.

Ready to made them!

Yes het is gelukt! Nu stuur ik alles met de post terug en zie ik uiteindelijk de schoenen tegemoet.

Benieuwd hoe naar mijn schoenen? Lees hoe ik mijn nieuwe schoenen ervaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: