Home » Aangenaam!

Aangenaam!

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Voor wie mij nog niet kent, ik ben Steven Lammertink een professioneel wielrenner bij de Franse ploeg Vital Concept – B&B Hotels. Wielrennen is niet zoals voetbal, dat je woonachtig bent bij de ploeg. Ik verblijf momenteel in het zonnige Spanje en hier woon ik samen met mijn vriendin.

Op mijn website kom je verhalen tegen over de wedstrijden die ik rijd, ook deel ik andere berichten met jullie. Deze berichten kunnen uiteenlopende thema’s bevatten, van eten tot fiets poetsen.

Steven Lammertink op trainingskamp.

Passie voor sport.

Vanaf jongs af aan ben ik al sportief. Ik ben begonnen met het wielrennen voor het leggen van een basis voor het schaatsen in de winter. Zoals vele schaatsers doen. Ook heb ik in de zomer geskeelerd, niet alleen trainingen, ook wedstrijden. Daarnaast heb ik als klein jongetje ook nog andere sporten uitgeprobeerd, zoals ieder jongetje wel heeft gevoetbald. Nou hier kon ik dus geen hout van. Verder heb ik ook nog paardgereden, gymnastiek etc. Maar mijn hart ligt bij wielrennen en hier heb ik mij vanaf mijn zeventiende volledig op gefocust.

De race tegen de klok.

Mijn specialiteit is het rijden tegen de klok. Bij de beloften ben ik Europees Kampioen tijdrijden geweest. Daarna ben ik als stagiair begonnen bij Lotto NL Jumbo en mocht ik daar een contract tekenen voor 2 jaar. Mijn eerste jaar als Prof kwam hard aan en hier heb ik veel van geleerd. Nu ben ik alweer een jaar bij de Franse ploeg Vital Concept – B&B Hotels. Een buitenlandse ploeg betekent dat de voertaal in de ploeg geen Nederlands is. Ik heb van te voren extra lessen Frans genomen, zodat ik de taal leerde kennen. Ik had namelijk nog niet eerder Frans gehad. Het was in het begin qua taal wel wennen, maar het is hartstikke leuk om deze ervaring mee te maken.  

Steven Lammertink Europees Kampioen tijdrijden 2015
foto: Kaimo Puniste

Door mijn verhalen te delen op social media en via deze blog, wil ik een ieder motiveren om zijn/haar passie te volgen en natuurlijk een inside te geven in het leven van een topsporter.

Neem vooral eens een kijkje op de website en schroom niet om een berichtje achter te laten.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: